Review – Guma de mestecat

aniversare teenmediaN-as fi crezut ca o guma de mestecat poate fi atat de… Elocventa? Expresiva? Completa?

Niciunul din cuvintele astea nu cuprinde imensitatea metaforei din spectacolul Guma de mestecat, realizat de cursantii de la TeenMedia Academy.

Spectacolul este un film derulat pe repede inainte, iar predilectia teatrului de a emula viata nu este nicicand mai evidenta. O casnicie pe panta descendenta, imposibilitatea de a te alinia la ceea ce societatea dicteaza, un cumul de frustrari gnerate de tine insuti – toate te pot face sa iti pierzi directia in mai putin de o secunda, fara posibilitate de intoarcere.

Totul se intampla sub supravegherea atenta a lui Florin Fratila, care reuseste sa spuna prin actorii sai ceea ce a reiterat deja si in Cum se duce totul dracu’ si Sa nu ma uiti, cu un plus de savoare, un plus de comedie si, mai ales, multe personaje.

Cred ca marele punct forte al spectacolului e diversitatea, ajutata, bineinteles, si de scena Salii Studio de la Teatru National. Pe aceasta scena poti gazdui cu usurinta chiar si 10 actori, 10 personaje diferite, care sa spuna o poveste, din care unul se remarca in mod deosebit.

Ionut Gurgu, in rolul lui Cristi, este fiecare din noi in momentele noastre mai putin stralucite. Umanitatea si mediocritatea personajului nu stirbesc cu nimic fascinatia pe care o provoaca si o incita Ionut Gurgu pe scena, in toata nimicnicia lui, iar actorul are un fel deosebit de a transforma pacate in virtuti cu deosebita usurinta, solicitand empatia spectatorului ca pe un drept al sau.

Si cine sunt eu sa nu i-o ofer?

Pentru ca in rolul lui Cristi Ionut Gurgu este cel mai simplu dintre oameni, cel care are nevoie cel mai mult de afectiune, cel care isi cauta cu ardoare sensul si care gaseste doar semne batjocoritoare din partea sortii.

Urmariti spectacolul Guma de mestecat, fie pentru rasete, fie pentru plansete. Dupa primele 2-3 minute, viata va parea mai putin fada si mai plina de sens ca oricand. Spectacolul are marea calitate de a genera impulsul pe care il traim de Anul Nou, cand ne promitem noua ca vom fi altii, mai buni si mai generosi, mai prezenti si mai implicati.

Ne vedem la teatru!

Spectacolul face parte din evenimentul aniversar TeenMedia Academy, care serbeaza 6 ani de cursuri de actorie.

Un comentariu la „Review – Guma de mestecat

  1. Pingback: Guma de mestecat |

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.