Despre viata

Viata e un sir lung de experiente si drumul parcurs pana la capat trebuie sa fie incitant si plin de invataturi. Oamenii orbi se vor plange ca viata e grea si ca regreta lucruri, dar mai ales vor regreta ca nu si-au cumparat ultima masina sau ultimul telefon.

E important sa asculti si sa impartasesti cu ceilalti bucurii si vise, stiind ca intr-o zi va vor uni necazuri si griji. E important sa faci pe cineva sa zambeasca, cu un zambet frumos pentru ca (nu-i asa?) dar din dar se face raiul.

Raiul e pe pamant, chiar daca uneori raiul asta este greu, raiul e in fiecare din noi, cei care stiu ca altruismul si egoismul risipit inteligent aduc bucurii.

E foarte simplu sa-l faci pe celalalt sa zambeasca. Trebuie doar sa te pui putin in locul lui, si gasesti raspunsul la multe intrebari grele.

E simplu sa dai o carte, sa daruiesti o floare, sa faci o prajitura buna, sa stii sa faci liniste cand trebuie si sa vorbesti ce trebuie. E simplu daca stii cand sa zambesti unei persoane si cum s-o linistesti. E simplu sa stii ca cineva e nervos si nu e neaparat nervos pe tine, deci lasa-l 5 minute, si o sa vina ca sa-l tii in brate.

Intotdeauna am trait gandindu-ma daca peste ani mi-ar fi rusine cu ce fac acum si nu, niciodata nu mi-a fost rusine de mine. Mi-au lipsit multe lucruri materiale, dar mi-am imbogatit viata cu oameni si amintiri. Poate n-am avut tot timpul bani, dar uneori banii s-au dus pe lucruri marunte pentru prietenii si oamenii mei iubiti.

Bucuria inseamna daruire – ca-ti daruiesti tie sau altora, nu trebuie sa-ti fie frica de gestul asta mic. La final, cineva va zambi, si pentru ca va zambi, se va uita cu drag la oamenii din jur. Iar pentru ca oamenii din jur zambesc, toata lumea va zambi. Zambetul si bucuria se propaga mai usor decat ne lasa altii sa credem si sunt arme mult mai pretioase decat tot ce se foloseste in razboaiele prafuite din lume.

Bucuria si zambetul inseamna implinire, iar implinirea inseamna ca ai facut ceva bun in viata asta. Viata nu e ultima masina cumparata, sau cea mai scumpa rochie, sau ultimul smartphone din vitrina. Viata e un lung sir de lectii si de experiente, care te duc unde trebuia sa ajungi de la bun inceput: la tine.


Surse: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

2 comentarii la „Despre viata

  1. Uneori, vorbind de lucrurile astea simple ajungem să vorbim în clișee și ne mirăm și noi de cît de patetici (în sensul românesc/franțuzesc, nu englezesc) suntem. Și uităm că de fapt una din cele mai mari bucurii ale vieții este să fim patetici, să plîngem, să rîdem la idei simple și să ni le repetăm. Și ne repetăm doar lucrurile deprimante și rele.
    Și da, viața e un drum, un drum care contează dacă el în sine e frumos, nu dacă ținta e frumoasă. Destinația nu e frumoasă, sau așa credem noi, uitînd să visăm și să sperăm că dincolo, lucrurile vor fi de mii de ori mai bune și mai frumoase.
    Așa-i că am uitat să credem în lucruri frumoase? Și așa-i că e incredibil de frumos să le redescoperim?

    • Lucrurile frumoase sunt mai usor de uitat, cu greul ne invatam incredibil de repede si ne aruncam in el cu mai multa sete. Frumosul e in noi, daca vrei si ai rabdare, o sa fie mereu langa tine, daca ai grija sa nu arunci cu lopata uratul vietii peste el.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.