Invitatie la ceai

Ceaiul merge mana in mana cu poezia si frumusetea, cu linistea si bucuria. E simplu sa il gusti si sa il simti, si are povesti de spus. Nu sunt mare fan ceaiuri aromate, dar sunt fan al povestilor si al rozmarinului, asa ca am acceptat sa particip la evenimentul de lansare al ceaiului Sarbatoare de Primavara de la Fares, un ceai in editie limitata, care aduce surprize in fiecare cutie.

Cutie 3D ceai Primavara

Sursa poza: Fares.

Mi-a placut povestea oamenilor de la Fares, spusa printre imagini cu campuri de lavanda si vorbe despre flora spontana care ajunge in canile noastre dimineata (sau seara, dupa gust) si mi-a placut tare mult ideea de a sarbatori primavara cu un amestec de sapte plante medicinale din inima Daciei. Plantele alese pentru a compune ceaiul acesta bogat si aromat natural au fost apreciate inca din timpurile dacilor si au fost prelucrate prin metode care respecta valoarea acelor vremuri. Pana si locul in care se afla culturile spune cat de mult inseamna pentru cei de la Fares traditia, caci toate plantele din ceaiurile lor sunt nascute in inima Daciei, langa Sarmisegetusa.

Ceaiul meu de primavara are armurariu, rostopasca, rozmarin, scai vanat, sulfina, sunatoare si valeriana, iar pentru fiecare dintre noi cutiile cu ceaiul Sarbatoare de Primavara vin cu o surpriza inedita – cate un magnet de frigider simbolizand fiecare din plantele ce compun ceaiul.

Pe 31 martie m-am apropiat de trecut, gustand din remedii vechi si crezute pierdute, remedii pe care Fares le-a cultivat cu drag si le-a ascuns in cutiute bine ticluite ce-si au loc in dulapioarele noastre de acasa si de la birou. In cutiutele astea bine ticluite gasim povesti de dinainte de Traian, povesti incepute de Andrei Farago in 1929 in Orastie, „La Leul de Aur” (prima farmacie, consemnata in 1697), povesti care n-au incetat, indiferent de valtorile vremilor prin care trecem… Fares a definit, probabil, traditia, iar acum ne cucereste prin inovatie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.