Peisaj urban – EA

Abia ai terminat facultatea. Dacă ai făcut şi masterul, asta înseamnă un 23-24 lejer. Eşti o fată normală, dar bineînţeles – o secundă mai deşteaptă decât restul proastelor.

Te crezi realistă şi triumfătoare, o luptătoare veritabilă ce a obţinut ce are prin propriile forţe. Of course, fostul iubit care şi-a rupt fundul să te ajute să lucrezi la firma la care el nu mai lucrează din cauza ta n-a avut niciun rol în treaba asta.

Eşti o tipă rezonabilă, not clingy, plină de spiritul dreptăţii. Nu dai niciodată bani cerşetorilor. Preferi blugii combinaţi cu balerini, eventual un toc midi şi/sau peep toe. Te lupţi cu părul şi faţa ta şi când te părăseşte vreun bărbat, alergi disperată la salon, for a complete makeover. Diseară o să fii în Kulturhaus, sărutându-te cu vreun disperat.

Ziua te duci la job. Eşti plină de task-uri şi deadline-uri. Lunch-ul îl comanzi telefonic şi vine o dată cu perechea de pantofi comandată similar. Plăteşti bill-uri şi lucrezi în excel-uri, uitând să numeri şi oja la cheltuieli. Bei numai cafea de la Starbucks sau, dacă eşti vreo bio-eco-vegan fan, ai un termos hidos din care bei dimineaţa cafea sau ceai sau suplimente de slăbit, în loc să te ţii de bara metroului.

Nimeni nu te înţelege. Nimeni n-a trăit ca tine. Nimeni nu te cunoaşte cu adevărat. Toată lumea are ceva cu tine şi te-ai săturat de vechea întrebare „are you PMSing?”.

Vrei un tip cu bani, care să te ţină acasă ca pe o prinţesă. Nu o să recunoşti asta nici la duş, când eşti singură. Între timp, te prefaci că jobul tău are însemnătate.

Fumezi paiele alea subţiri şi fără gust. Bei Salitos sau Ciuc Radler. De faţă cu oamenii, mănânci ca o vrăbiuţă. Rupi frigiderul în două când eşti acasă şi-ţi dai seama că ai fost doar o partidă de sex. Şi încă una foarte proastă.

Femeile din jurul tău sunt nişte toante. Au vise şi speranţe şi au cu cine să le împărtăşească. Tu eşti singură cuc şi pretinzi că ţi-e extrem de bine aşa. Sunt geloase pe independenţa ta. Iar tu habar n-ai să fierbi două ouă.

Ai un Samsung. Ai fi vrut iPhone, dar n-ai muncit suficient. Oricum, ai tot timpul un tip la dispoziţie, care să-ţi repare telefonul, calculatorul, oglinda, etc. Iar el e doar un bun prieten. Of course you friendzoned him. Cui altfel ai putea să-i spui de toate tâmpeniile făcute cu toţi dubioşii, crezând că sunt „the one”?

Eşti mereu dată cu fond de ten. Chiar nu te-ai săturat să te întrebi de ce nu te vrea nimeni?

7 comentarii la „Peisaj urban – EA

 1. serios, nu esti amuzanta, nu dovedesti nimic. sec de tot postu asta si te chinui prea tare. nu-ti iese

 2. Ba eu cred că a subtilizat foarte mișto. Numa că trebuie să ai oleac de bulan să spui chestiile astea, senin și fără ocolișuri.
  Acu că apar proastele care se simt atacate, e nasol. Zona prietenoasă e o chestie de care am auzit relativ recent.
  Toți bărbații cădem la un momendat în capcana asta cu câte o demoazelă. Adevărul crud și rece este că tipul care stă preș să-ți repare lucrurile prin casă, v-ar pune-o fără să crâcnească. Partea proastă e că așteaptă ca fraierul și o să-i iasă ochii. Pentru voi ar fi nașpa să-i acordați atenție mai multă că e de obicei cam fraier omul, iar odată ce-i dai un deget vrea toată mâna. O partidă de full-contact înseamnă pentru el că vrei să-l iei de soț.
  Pentru a ieși din zona prietenoasă cea mai bună e ignoranța. Sigur demoazela găsește alt gâscan pentru lucrări edilitare, dar măcar flaușatul vechi capătă oleac de cojones și un dram de demnitate. :))

  • Eu nu m-am gândit aşa în profunzime la această pseudo-problemă a lumii de grad 1, nu mă interesează subiectul, îmi repar singură calculatorul. Ştiu însă că e o problemă pentru unii – femei sau bărbaţi – şi că se lovesc tot timpul de ea.
   În principiu, cred că friendzone-ul apare pentru că oamenii nici nu ştiu ce vor, nici nu ştiu ce au nevoie, nici ce să ceară de la alţii, iar erorile astea se propagă şi începem să apreciem aiurea realitatea.
   Care e rezolvarea – cred că depinde de la caz la caz.

 3. Misto textul. E evident de ce s-au zgariat inutilele.
  Ce e misto e ca e scris de o femeie (io asa am inteles).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.