Un loc pe săptămână

São Paulo e unul dintre cele mai mari orașe din lume. Dacă ar fi să credem statisticile, e cel mai mare din emisfera sudică și din America de Sud și al șaptelea din lume, luând în considerare numărul de locuitori.
Capitală a statului São Paulo, cel mai populat stat al Braziliei, poartă numele Sfântului Pavel (al nostru). E foarte important, fiind un centru economic și politic național și internațional, dar și un centru cultural.

N-aș putea să spun când m-a atras prima dată acest oraș, sau în ce împrejurări, sau dacă limba lor m-a atras la început… Habar n-am exact. Pot doar să spun cu certitudine că São Paulo a fost pe lista mea de must see în ultimii 15 ani – și va rămâne o prezență constantă până când, probabil, îl voi vizita.
Aglomerat și vesel, mare și munte, cultură, civilizație, sălbăticie și sărăcie… Totul se împletește acolo, și e magnific. Nici nu ar avea cum să fie altfel.

Surse: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13.

2 comentarii la „Un loc pe săptămână

  1. [offtopic]Nu știu de ce, dar pozele îți apar dublate.
    [ontopic]Nu cred că vreau să văd ceva din America de sud. Mă înspăimîntă ideea. Iar mulțimea de blocuri din poza 4 îmi spune că oamenii au mai puțin spațiu să respire decît avem noi în cel mai aglomerat oraș. 🙂

    • Offtopic: E prima oara cand vad asta, nu stiam ca se intampla. Sa vad ce fac cu asta azi. Multumesc ca ai observat.
      Ontopic: Cred ca asta e unul din cele mai frumoase lucruri la orasele astea – imensitatea lor, aglomeratia, jungla urbana, zumzetul continuu…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.