Lecții

The words fall short sometimes.
Mergem prin viață, crezând că vom învăța ceva, crezând că, poate, cu timpul, lucrurile se vor schimba în bine în noi.
Oamenii sunt prea orgolioși ca să învețe din greșeli și sunt mereu surprinși când își repetă erorile și le merge prost.
Uimirea asta prefăcută, orgoliul nemăsurat ne țin în loc. În loc să greșim de 10 ori în același fel, în loc să ignorăm drumul care ne-a adus în low point, am putea foarte bine să ținem pe răboj tot ceea ce ne-a reușit, ca să repetăm, și tot ce nu ni s-a îndeplinit, ca să ne ferim.
În viață ne setăm praguri – 14, 15, 16, 18, 20, și tot așa. Și când vin respectivele praguri, tragem linie și adunăm. Ne iese că lumea e rea, oamenii sunt răi, everyone is out to get us. Vedem că nu ne plac oamenii care fac cutare și cutare și vedem că e greu să răzbați dacă n-ai pile, bani, sâni, etc.
Da, lumea e rea. Da, oamenii sunt răi. Pentru că lumea e plină de oameni ca tine, care nu vor să învețe din greșeli. Pentru că orgoliul nostru e mare și ne lăsăm orbiți întotdeauna. Pentru că nu știm să ajungem la jumătatea drumului, ca să întindem o mână. Pentru că am vrea să fim tot timpul sprijiniți, fără a înțelege ce înseamna să sprijini pe altcineva.
Lumea e plină de oameni ca tine, oameni care ai tu impresia că-ți vor răul. E greșit – doar binele lor îl vor, faptul că asta înseamnă răul tău e doar o întâmplare.
Învață să vezi lucrurile bune în oameni – nu doar pe cele rele. Dacă găsești un om frumos, încearcă să fii ca el. Dacă omul frumos are un punct negru, meditează și fă în așa fel încât să-l ocolești. Ar fi nemaipomenit să-i deschizi și ochii omului frumos, dar asta deja e învățătură de 2 vieți, iar noi n-avem timp nici pentru una…
Fă în așa fel încât, la socoteala de 50 de ani, să nu ai reproșuri – nici la adresa ta, nici la adresa altora. Fă în așa fel încât să spui: până acum, am învățat oamenii să zâmbească, i-am învățat să creadă, i-am învățat că mâine va fi mai bine. Până acum, oamenii m-au învățat că prietenia face cât 1000 de cuvinte, că munca mă va duce departe, că zâmbetul de dimineață e cel mai frumos.
Trebuie doar să ne deschidem sufletul și ochii, iar lecțiile vor veni…
Sursa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.